Krickelin http://krickelin.elledecoration.se Krickelina Sat, 27 May 2017 06:02:17 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.4 http://krickelin.elledecoration.se/wp-content/uploads/sites/32/2015/12/cropped-elle-deco-favicon1-32x32.png Krickelin http://krickelin.elledecoration.se 32 32 Vardagskonst och beroendeframkallande doft http://krickelin.elledecoration.se/vardagskonst-och-beroendeframkallande-doft/ http://krickelin.elledecoration.se/vardagskonst-och-beroendeframkallande-doft/#respond Sat, 27 May 2017 06:01:44 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50696

För ett tag  sedan damp det ner en present från Granit i min brevlåda. Och ända sedan dess har både Igor och jag blivit smått beroende av rumsdoften som låg där i. Granit fyller 20 år i år och firar detta med att både skapa denna underbara doft och med att göra boken ”Vardagskonst”. I boken porträtteras människor som inspirerat dem genom året.

Så glad att jag fann Anna Lidström i boken. En så cool tjej.

Och söta och duktiga floristen Anna Gouteva från Malmö. Henne följer jag ju på Instagram.

Tack och Hurra till födelsedagsbarnet.

Uppe med tuppen idag och på väg hem från Portugal. Ser fram emot kvällen med familjen och sommar i Varberg. Hoppas du har en riktigt skön helg med nära och kära.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vardagskonst-och-beroendeframkallande-doft/feed/ 0
vykort från Lagos http://krickelin.elledecoration.se/vykort-fran-lagos/ http://krickelin.elledecoration.se/vykort-fran-lagos/#comments Thu, 25 May 2017 18:19:18 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50760

Här kommer en saltstänkt hälsning från Lagos i Portugal.
Så himla vackert här!

Vi är åtta tjejer som åkt hit ihop, bokat ett hus och maxat dagarna med yoga och surf.

Knappt så att jag hunnit plocka fram kameran faktiskt…
Men visst behövde jag en paus från allt, andas djupt och jobba med kroppen. Mer än någonsin faktiskt.

Mer om surf och Lagos en annan dag. Nu har jag svidat om i min finaste klänning och matchar den med ”surfrufsigt” salt hår och röda läppar. Hej på dig och ha en fin afton!

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vykort-fran-lagos/feed/ 1
Äppelblom – underbart är kort http://krickelin.elledecoration.se/appelblom-underbart-ar-kort/ http://krickelin.elledecoration.se/appelblom-underbart-ar-kort/#comments Wed, 24 May 2017 18:36:45 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50719

Nu blommar mitt äppelträd för fullt och vita vackra blomblad singlar redan ner på gräsmattan i vinden. Underbart är kort.

Vi skulle beskära trädet i år men tiden sprang ifrån oss och jag känner mig dessutom lite osäker på hur man gör. Vi fick så mycket fina äpplen förra året och trädet var så vackert och egentligen undrar jag vad det ska vara bra för…

Fast när jag har kikat runt på nätet så finner jag det här:

-Ljuset kommer lättare till så att frukterna blir friska, goda och får bra färg.
-Trädets grenar blir tjockare och kraftigare och tål påfrestningar från väder, vind och från tyngden av frukterna bättre − förutsatt att beskärningen har gjorts på rätt sätt.
-Beskärning av unga träd stimulerar tillväxten och ger ett välformat, större och starkare träd som står kvar när det stormar – även här förutsatt att beskärningen görs på rätt sätt.
-Döda och skadade grenar som inte gör trädet något gott rensas bort efterhand.

Älskar denna vyn på vårt lilla kvarter. Vi bor i ett av Varbergs äldsta områden men mängder av frodiga och mysiga trädgårdar och små innergårdar bland kullerstenar. Solnedgången bakom huskropparna är helt magisk. Speciellt när träden blommar såklart.

Kanske att jag sätter sekatören i mitt trädnästa år…

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/appelblom-underbart-ar-kort/feed/ 4
Packar för surf och yoga http://krickelin.elledecoration.se/packar-for-surf-och-yoga/ http://krickelin.elledecoration.se/packar-for-surf-och-yoga/#comments Tue, 23 May 2017 18:24:48 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50708

Sent igår kväll drog jag igen dragkedjan på min resväska, borstade tänderna och la huvudet på kudden i ett par timmar innan jag begav mig till Kastrup.

Här är lite av packningen.
Vi är några tjejer som ska iväg på surf och yoga i några dagar. Om vi kommer iväg…

Just nu har vi varit på flygplatsen i över tolv timmar med avbrott för en kort vätskepaus på Torvhallarna i Köpenhamn. Det visade sig att vårt flyg med Norwegian inte kunde lyfta på morgonen och sedan korsade en mängd icke lösningsorienterande människor vår väg…
Vi är alltså fast på flygplatsen men hoppas att vi kan ta oss till London sent ikväll och kanske dyka upp vid vårt hus vid stranden någon gång imorgon.
Hahaha, ja, det går sannerligen ingen nöd på oss och livet kunde vara värre. Det spelar ju sällan roll hur man har det. Det viktiga är hur man tar det, inte sant?

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/packar-for-surf-och-yoga/feed/ 1
Mynta och nyheter hos For Good Luck http://krickelin.elledecoration.se/mynta-och-nyheter-hos-for-good-luck/ http://krickelin.elledecoration.se/mynta-och-nyheter-hos-for-good-luck/#respond Mon, 22 May 2017 18:42:05 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50677

Idag möttes Mir och jag upp och jobbade med vår butik. Vi hade en del nyheter som skulle fotas av och läggas upp för försäljning.
Som alltid förenar vi nytta med nöje och tog en tur i den soliga trädgården.

Mynta i hett vatten. Har mängder av denna växt i trädgården.
Både gott och nyttigt. Mynta är lugnande för magen och innehåller massa antioxidanter.

En blå kappa i linne packades upp. Jag gillar den lite längre modellen och Mir är mest förtjust i den korta. Fina båda två och så finns de i svart också. Jag har min till jeans och skjorta eller t-shirt.

Den här scarfen har vi sett fram emot att packa upp jättelänge.
Vi fotade av den idag och det verkar som att den kommer nästa vecka.. Håller tummarna för att den dyker upp innan 6e juni där vi ska vara med på A-bay day i Apelviken.  Som en kick-off för sommaren här i Varberg. Du kommer väl?
Syster Sol spelar, prova på SUP för alla och god mat utlovas från de härliga restaurangerna som ligger längs stranden…

Den här efterlängtade klänningen ska också komma någon gång i juni. Jag la upp en liten film med våra prover på Instagram för ett tag sedan och oj vad klippet har fått många visningar – över 44 600 stycken… Poppis klänning, minst sagt.

En väldigt produktiv dag.
Nu ska jag vattna trädgården och fixa mig själv lite hett myntavatten.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/mynta-och-nyheter-hos-for-good-luck/feed/ 0
Söndagsplaner http://krickelin.elledecoration.se/sondagsplaner/ http://krickelin.elledecoration.se/sondagsplaner/#comments Sun, 21 May 2017 17:24:40 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50668

Denna helg har varit så himla fin på alla sätt och vis. Morgondopp, torghandel, kalas, kortspel, rosé och massor av trädgårdsliv.

Morgonkaffet och planering inför söndagen med mina bästa kompisar.

Jag behövde i alla fall plantera om malvor och luktärt. Sedan hade jag en hel del ogräs att dra upp kring odlingslådorna.

Så mysigt det är med Boris. Han är verkligen en toppenfin hund och mycket mer lättskött än vad jag hade räknat med. Han har dock bitit sönder två datorsladdar till min Mac och alla Igors brallor. Ibland käkar han kattbajs också… Då får man passa sig för pussar, hahahaha…Men annars så är han bland det bästa som finns.

Bläddrade lite i nya Elle till morgonkaffet också. Ett så fint modereportage från Positano som vi nyss besökte.

Ja, du ser att jag har lite att ta tag i med ogräset. Kors vad det växer sedan värmen kom. Fågelbadet ska fyllas med friskt och klart vatten och maskrosorna ska också upp ur rabatterna,
Ur morgonrocken och i arbetskläderna på studs.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/sondagsplaner/feed/ 1
Helgbuketten http://krickelin.elledecoration.se/helgbuketten/ http://krickelin.elledecoration.se/helgbuketten/#comments Fri, 19 May 2017 09:49:24 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50661

Vårt hus i morgonsol. Vilken underbart varm och fin fredag vi har här i Varberg.
Jag ska absolut cykla ner och ta ett dopp på lunchen. Nu står allt i blom och en söt doft av hägg ligger tung över staden.

Jag passade på att plocka in ett gäng körsbärsblommor innan de faller ner och fyller gräsmatta samt gata utanför.

De som följer min blogg blir alltid lika förvånade då de kommer till mig. De tror att jag bor i ett rött trähus eftersom jag fotar bland mina små röda uthus i trädgården ganska ofta….
Men så är alltså inte fallet. Vi bor i ett äldre gult rappat hus och detta är vår köksingång som används flitigt under denna tiden på året eftersom den går rakt ut i vår trädgård.
Tycker så mycket om den här sortens hus där man får tassa ut med fikabrickan på gården och ut i trädgården. Har en dröm om att måla huset i en dovt gråblå kulör men det får vänta ett gäng år tror jag allt.

Sådär ja. Blommorna tog plats i köket och jag ska snabba mig med mina arbetsuppgifter så jag kan börja fixa med kalas.
Min äldsta fyller arton år imorgon och ska firas i trädgården i helgen. Helt knasig känsla att nu vara mamma åt en kille som nu är myndig.
Både läskigt och förbannat skoj på samma gång.

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/helgbuketten/feed/ 8
Kampanjfoton i ett regnigt Göteborg http://krickelin.elledecoration.se/kampanjfoton-i-ett-regnigt-goteborg/ http://krickelin.elledecoration.se/kampanjfoton-i-ett-regnigt-goteborg/#comments Thu, 18 May 2017 16:12:50 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50622

Sitter på ett försenat tåg genom södra Sverige och jobbar med de sista på kampanjbilderna jag tog för STENK förra veckan. Det är tredje året jag får äran att stå bakom kameran när det ska fotas dessa tjusiga regnkläder från Varberg. Är både glad och stolt över fotona jag och teamet från Scorett tagit fram sedan lanseringen.

Som vanligt är det en hel del bilder som inte ska användas. Det bli lite som ett ”kill your darlings”-moment varje gång. Här är lite av bilderna som sållades bort och någon som eventuellt kommer korsa din väg under 2017.

Vi fotade under sen eftermiddag i grannstaden Göteborg och det regnade. Väldigt passande.

Jag hade en tjej från teamet som stod med en paraply över mig och kamera mest hela tiden.

Vår och sommar i Göteborg är ta mig tusan bland det vackraste som finns.
Boka in ett besök i Göteborg snarast!
Ta ett glas bubbel och några ostron på en uteservering och strosa sedan runt bland stadens butiker och museum. Käka sedan middag på någon av restaurangerna på 3e Långgatan innan du sover över på hotell eller tar tåget hem. Väldigt lyckat recept och helt underbart både med väninna eller käresta.

Det är till och med mysigt när det regnar.

Vi jobbade på i snabbt tempo med August och Louise som modeller. Duktiga!

Och oj vad det regnade stundtals. Har du förresten varit inne i Trädgårdsföreningen i år?
Nu blommar tulpanerna för fullt så passa på att gå dit och kika på blomsterprakten. Ligger riktigt nära tågstationen och de har dessutom ett okej fik och en mysig lekplats.

Vi fotade inne i parken ända till skymning.

Klockan 20.45 knäppte vi sista bilden och höll på att bli inlåsta bakom de vackra grindarna när vakten låste parken för dagen. En riktigt fin och rolig dag på jobbet.

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/kampanjfoton-i-ett-regnigt-goteborg/feed/ 1
Om dagarna på den danska kusten http://krickelin.elledecoration.se/om-dagarna-pa-den-danska-kusten/ http://krickelin.elledecoration.se/om-dagarna-pa-den-danska-kusten/#comments Wed, 17 May 2017 12:08:23 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50642

Jag befinner mig i Danmark med Daniella Witte på en spännande pressresa. Vi upplever Sydsjaelland och dess kust på bästa sätt. God mat, konstgallerier, vackra naturupplevelser och smaskiga frukostar. Jag ska göra ett längre inlägg och dela med mig av fina tips från denna vackra plats inom kort men ville ändå kika in med lite fina bilder så länge.

Bokskog möter hav i en sagolikt vacker miljö.

Har aldrig sett detta förr. Så annorlunda mot vår mer karga kustlinje i Varberg.
Mitt i allt ett blommande körsbärsträd dessutom. Galet fint!

Drivhus i glas fotat under lätt sommarregn. Kanske vackrast då. Tycker så mycket om den röda detaljen.

Mellan hägg och syren – den vackraste tiden på året är nu om du frågar mig. Har så mycket kärlek inom mig för allt och alla. Måste helt enkelt vara min tid på året då jag känner mest harmoni. Eller så är det för att jag faktiskt fick åtta (!) timmars sömn i natt.

Vi skulle ta ett morgondopp men ett stup satte stopp för det. Men det blev en fin promenad i morgonrock innan frukost.

Oj, vad vi ser mycket. Känns redan som jag varit här en vecka fastän jag kom igår…

Kolla tulpanerna i denna trädgård. Gigantiska!

Försöker uppdatera flitigt på Instastories så ta kika in där om du har lust. Fin dag till dig.

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/om-dagarna-pa-den-danska-kusten/feed/ 1
Vackrast just nu – maj http://krickelin.elledecoration.se/vackrast-jus-nu-maj/ http://krickelin.elledecoration.se/vackrast-jus-nu-maj/#comments Tue, 16 May 2017 07:36:47 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=50610

Jag sitter på ett tåg som går söderut och lyssnar på Albert Hobohm’s tankar angående mental framgång på Framgångspodden. Mycket inspirerande start på dagen.

Eftersom jag befinner mig på resande fot så passar ett ”Vackrast just nu”-inlägg fint tycker jag.
Först ut är dessa inspirerande bilder från by Malene Birgers samarbete med Evangelie Smyrniotaki. Så vackert! Tipstack till Weronika.

Den här blå dressen är verkligen fantastisk!

Och ett par ljust blå till, tack! Så fina.

Är verkligen sjukt nyfiken på Hotellet & Co som öppnade sina dörrar alldeles nyligen.
Följer dem på Instagram eftersom min kära bloggvän Hannah Lemholt (aka Honeypieliving) har ett finger med i spelet.  Ja, du ser ju den vackra fotokonsten på väggarna.

Kanske en weekend i Höganäs under sensommaren?

En helg fylld med smaker från det italienska köket – ett glas rött, Pasta Vongole och en Tiramisu tack.

Stine Goya – I love you!
Vill ha allt från kollektionen Pre fall 2017. Men kanske mest dessa shorts med blus….

…eller dessa vill jag nog ha ännu mer nu när jag tänker efter. Fint med långärmad t-shirt så här. Och med matchande skor också såklart 😉

Är också på jakt eder en bra klassisk handväska. Är denna från Ganni en sådan? Eller ska man fortsätta spara till denna vintegehistoria...

Något gott och svalkande när varma försommardagar ler mot oss. Receptet med äpple och mynta fann jag hos Evelinas Ekologiska.

Och något till trädgården. Måste beskära och plantera om mina pelargoner när jag kommer hem. Några Copenhagen Pot Terracotta får gärna flytta in.

Nu ska jag ta tag i mailen innan jag får sällskap under tågfärden av denna tjej. Ha en bra dag!

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vackrast-jus-nu-maj/feed/ 3