Krickelin http://krickelin.elledecoration.se Krickelina Wed, 26 Oct 2016 08:17:18 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.5.2 http://krickelin.elledecoration.se/wp-content/uploads/sites/32/2015/12/cropped-elle-deco-favicon1-32x32.png Krickelin http://krickelin.elledecoration.se 32 32 Vårt matsalsrum och kontor http://krickelin.elledecoration.se/vart-matsalsrum-och-kontor/ http://krickelin.elledecoration.se/vart-matsalsrum-och-kontor/#respond Wed, 26 Oct 2016 08:11:31 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47930 krickelin_tavelvagg_Foto_Andrea_Papini

profilbild_kristin_Lagerqvist

I samband med att vårt hem var med i magasinet Elle Decoration i september tänkte jag också porträttera rum för rum i inlägg här på bloggen.  Jag får så mycket mail med frågor om färgkoder och inköpsställen så det är smart att skapa inlägg som jag enkelt kan länka till i mina svar.

Arbetet som fotograf Andrea Papini och jag gjorde hemma hos mig har nu dessutom sålts till ytterligare sex (!)  inredningsmagasin runt om i världen. Roligt!

Idag skriver jag om matsal och kontor i ett inlägg och delar med mig av hur jag tänker i mina val.
Finns det något jag får många mail och frågor om så är det mina blå skjutdörrar. Och det var faktiskt inte helt enkelt att få målaren att dra penseln med mörkt blått över de vita snickerierna. Han tyckte till och med jag skulle sova på saken.
Jag var lika bestämd dagen efter och jag fick mina blå dörrar. De är målade med Dark Dijon från Nordsjö Färg.

krickelin_blue_wall_door_Foto_Andrea_Papini

Vi vill ha vårt matbord som en samlingsplats i huset.
Det är här vi ska ha långa middagar och frukostar, jobba sent om kvällarna med tända ljus och te, spela backgammon och göra läxorna. Detta är verkligen hjärtat i huset.
Betongordet är från Grafit Grå och jag älskar det. Det mäter 240cm och blir bara snyggare och snyggare ju mer vi spiller på bordskivan. Stolarna har vi köpt på olika auktionsajter, blocket och loppis.
Golvet är vitlutad furu. Varje gång vi skurar det använder vi vitsåpa för att det ska behålla sin ljusa finish.
Lampan kommer från More Furniture i Varberg och är en Globe från Verner Panthon.

krickelin_tavelvagg_Foto_Andrea_Papini

Väggarna i rummet är målade i Light Dijon från Nordsjö Färg. Den upplevs nästan som vit eftersom den är så ljus. Jag älskar det blå skuggmönstret som skapas tidig morgon och i skymning. Tycker också att färgen ramar in tavelväggen på ett bra sätt.
Jag har valt att fylla hela väggen med olika alster och använder även golvet här. Fem stycken av tavlorna har jag gjort av utdragna sidor i boken SHARE. En del är från loppis och två foton är min egna. Den vackra kvinnan med peace-märke i ansiktet är Hanna Lemholts och surfarna är tagen av varbergsbaserade fotografen Mikael Pilstrand.
Lisa Burenius litografi på kvinnan till höger heter ”Thank god it’s monday”, en favorit på väggen.

TIPS! Mikael Pilstrand säljer alla foton från boken Svart Vatten som print i tre olika storlekar. De är i limiterad upplaga och enormt vackra.

krickelin_matplats_skap_forvaring_Foto_Andrea_Papini

Detta skåpet gick jag och suktade efter på Studio Pompone här i Varberg i flera veckor. Hela skåpet var fullproppat med vackra saker från Astier  de Villatte och öppnar du det nu så slår fortfarande en doft av dessa mot dig.
Skåpet är lite som mitt dockskåp, jag flyttar om, dekorerar med blommor, bygger stilleben osv. Bästa möjliga lugnande grejen att sysselsätta sig med. Leka.

krickelin_tapet_wallpaper_soffa_blue_Foto_Andrea_Papini

Dessa pelargoner ska jag knäppa en bild på och visa nu för detta fotot är taget i maj. De är minst fyra gånger så stora idag och tar över hela fönstret. Soffan har varit med oss länge och jag har inte hjärta att göra mig av med den. Det är dock en bra soffa att sjunka ner i då man känner för att vara lite ensam. Jag fann den på blocket. Det finns inget i denna bild som inte är vintage.
Jo, den lilla blå Waldermarsuddekrukan och den gröna krukan är från en lokal blomsterbutik.

krickelin_arbetsrum_tapet_workspace_wallpaper_Foto_Andrea_Papini

Tapeten kommer från ECO Wallpaper och det är Emma von Brömssen som ligger bakom det vackra mönstret. Begåvad som tusan den tjejen!
Bord, stol och byrå är vintage. Lampan i taket är från min farmors hem och lampan på bordet är en Verner Panthon. Jag samlar på lerkrukor och pelargoner, fyller både växthus och hem med dessa.

På dessa bilder syns det inte men hela väggen till vänster här är täckt med bokhyllor och det kan nog vara det vackraste man kan inreda med. Ett hem behöver konst, böcker, växter och bra plats att dansa på i köket om du frågar mig.

Läs också om vårt kök eller om vårt vardagsrum och hall.
Ställ gärna frågor i kommentarsfältet.

Alla foton är tagna av fotograf Andrea Papini.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vart-matsalsrum-och-kontor/feed/ 0
havet är bästa medicinen http://krickelin.elledecoration.se/havet-ar-basta-medicinen/ http://krickelin.elledecoration.se/havet-ar-basta-medicinen/#comments Tue, 25 Oct 2016 08:24:42 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47918 autumn_kristin_Lagerqvist-7

autumn_kristin_Lagerqvist

Stanna upp och andas. Se säsongernas skiftningar nere vid havet. Basta och doppa sig i havet och dricka varm Irish på bryggan efteråt. Låta söndagsmiddagen vara i fyra timmar. Sova ut.

autumn_kristin_Lagerqvist-3

Det var dags för mig att stämpla ut lite och lyssna på min kropp efter senaste tidens maratonlöpning.
En inställd inköpsresa till Indien, olika deadlines och  leveranser, en oro jag bär på och annat som suger energi puttade mig tyvärr över bord. Lite vila på detta och rätt prioriteringar så är jag säkert på banan igen snart.

autumn_kristin_Lagerqvist-5

Havet är alltid den bästa medicinen för läkning. Nere vid Subbe Fyr i Varberg är färgerna minst sagt magiska.

autumn_kristin_Lagerqvist-4

Jag matchade med mina skor och tog också på glittriga sockar för optimal peppning.

autumn_kristin_Lagerqvist-2

Finns egentligen ingen annan plats i världen där jag vill vara på  just nu.

autumn_kristin_Lagerqvist-6

autumn_kristin_Lagerqvist-7

Att få cykla och gå här varje dag året om i olika väderförhållanden måste vara den absolut bästa vardagslyxen i hela världen. Slår alla doftljus, resor, designlampor, fredagsbuketter och Rodebjer-byxor med hästlängder om du frågar mig.

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/havet-ar-basta-medicinen/feed/ 10
Vinnare http://krickelin.elledecoration.se/vinnare/ http://krickelin.elledecoration.se/vinnare/#comments Sat, 22 Oct 2016 09:45:16 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47901 varbergsgalan_kristin_Lagerqvist-3

varbergsgalan_kristin_Lagerqvist

Igår var en minst sagt intensiv dag.  Klockan ringde redan 05.45 så jag kunde ta mig upp och förbereda mig inför föredraget jag skulle hålla denna fredagsmorgon.

varbergsgalan_kristin_Lagerqvist-2

Jag var inbjuden av Rotarys morgonklubb för att prata om mitt arbete i digitala medier. Det var riktigt roligt att tala om detta ämne och många var nyfikna på hur man jobbar som bloggare.
Efter presentationen fick jag så fin feedback så jag blev alldeles varm i magen och lyfte lite från marken där under morgonkvisten.
Tack för det och tack också för den fina blå muggen!

varbergsgalan_kristin_Lagerqvist-4

På kvällen var det sedan dags för den årliga Varbergssgalan. Ett fantastiskt arrangemang där företagarna i Varberg uppmärksammas. Hela 720 galaklädda och partyglada varbergare samlades för att applådera årets suveräna prestationer i vår fina stad.
Företagen är motorn i en stad, får den att växa, utvecklas och skapar arbetstillfällen. Underbart att så många samlas under ett och samma tak för att fira företagarna i vår kreativa lilla kuststad.
Eller jag ska kanske säga Stora, för Varberg växer så det knakar!

varbergsgalan_kristin_Lagerqvist-3

Hurra!
I år hade jag äran att gå upp på scen och ta emot priset som Årets Kreativa företagare!
Är ödmjukt tacksam över att få leva och verka i Varberg och för att få ta emot ett så prestigefullt pris.
Att bli uppmärksammad i sin egen hemstad på detta sättet betyder verkligen mycket för mig.
Stort Tack till Varbergs Kommun!

Och ett varmt Grattis till ICA Kvantum som tog hem priset som Årets Företagare!

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vinnare/feed/ 6
på Hôtel Eggers i Göteborg http://krickelin.elledecoration.se/47889-2/ http://krickelin.elledecoration.se/47889-2/#respond Fri, 21 Oct 2016 09:40:24 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47889 eggers_kristin_Lagerqvist-2

Igår jobbade jag i Göteborg och ägnade dagen åt att fotografera på Hôtel Eggers.

eggers_kristin_Lagerqvist

Samtidigt höll en spännande tv- inspelning till utanför hotellets entré och hela lobbyn var fylld av coola statister som matchade inredningen strålande.

eggers_kristin_Lagerqvist-4

En av mina kollegor fann en gammal bok i ett städförråd. Helt otroligt vacker!

eggers_kristin_Lagerqvist-5

Det var en gammal kokbok. Undrar just om den har kommit till användning i hotellets kök. Den var daterad 1940 och det var ju mitt i Andra Världskriget då många spionmöten höll till i just Hôtel Eggers restaurang.

eggers_kristin_Lagerqvist-6

Vi fann ett gott recept på frasiga våfflor. Det står:

”Vårfrudag är våffeldag. För att få våfflorna riktigt frasiga bör Ni ha tjock grädde i smeten”

Undrar om tjock grädde är vispad kanske? Var tvungen att googla vad Vårfrudag var också.

Vårfrudagen – Marie bebådelsedag – är en kyrklig högtid som historiskt sett också fått markera vårbrukets början. Enligt evangelierna fick jungfru Maria denna dag av ärkeängeln Gabriel veta att hon var havande. Numer förknippar vi denna dag med våfflor. Till vårfrudagen finns flera lekfulla traditioner knutna, till exempel så kallade tranbrev.

eggers_kristin_Lagerqvist-7

Min coolaste kollega och vän Carolina matchade också inredningen förträffligt!

Fin helg till dig!
Nu ska jag dra på mig lite extra kajal och höga klackar för att gå på Varbergsgalan!

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/47889-2/feed/ 0
Sista buketten från trädgården http://krickelin.elledecoration.se/sista-buketten-fran-tradgarden/ http://krickelin.elledecoration.se/sista-buketten-fran-tradgarden/#respond Thu, 20 Oct 2016 15:26:47 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47878 garden_kristin_Lagerqvist-2

Jag dricker fortfarande mynta från trädgården i varmt vatten varje dag och det planerar jag att göra fram till frosten tar mina plantor.

Min dagliga tur ut i trädgården idag gav mig mer än jag hoppats på.

garden_kristin_Lagerqvist-3

Som världen godaste äpplen. Så söta, kalla och krispiga nu. gott!

garden_kristin_Lagerqvist

Idag var det dessutom inte så rått och kallt.  Så idag plockade jag in den sista buketten ifrån trädgården och funderade över hur jag ska vinterförvara mina växter.

garden_kristin_Lagerqvist-4

Inspirerad av min bloggvän Johanna Bradford. Nu står helgbuketten redo. #diyhelgbuketten 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/sista-buketten-fran-tradgarden/feed/ 0
Vårt vardagsrum http://krickelin.elledecoration.se/vart-vardagsrum/ http://krickelin.elledecoration.se/vart-vardagsrum/#comments Wed, 19 Oct 2016 11:14:08 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47869 krickelin_blue_skap_forvaring_storage_Foto_Andrea_Papini

I samband med att vårt hem var med i magasinet Elle Decoration i september tänkte jag också porträttera rum för rum i inlägg här på bloggen.  Jag får så mycket mail med frågor om färgkoder och inköpsställen så det är smart att skapa inlägg som jag enkelt kan länka till i mina svar.

När vi flyttade in i huset vi bor i var jag redan klar över hur jag ville att det skulle möbleras och vilka kulörer vi skulle använda. Många är de sena kvällar då jag legat vaken och funderat över dessa mycket roliga beslut och målat upp bilder av resultatet i huvudet …

Detta är vårt vardagsrum. Ett trevligt genomgångsrum mellan hall och matsal. Ett perfekt rum att umgås i, man kan ligga och softa i soffan men ändå ta del av vad som händer i hemmet med barn, matlagning, lek osv… Vissa dagar sitter jag till och med i soffan med datorn i knät och jobbar. I pyjamas.

Innan rummet fick sitt befintliga utseende så gjorde jag fel. Jag hade valt en mörkt blå kulör och gick länge och försökte intala mig själv att lagt kort ligger. Nu får jag liksom gilla läget, blir ju jättekonstigt om man målar om bara efter ett halvår tänkte jag. Men inget jag hängde på väggarna kändes bra så till slut målade jag bara om. Inga konstigheter!
Helt plötsligt var det mycket lättare att hänga tavlor på väggen, byrån lyftes fram och växterna fick ta plats.
Byrån köpte jag på loppis för hundra år sedan och jag har målat om den några gånger. Vi har alla familjespel där inne. Tyvärr har också skåpet blivit min avlastningsplats för ”panikstädning” så jag tror inte jag ska öppna och visa er…

krickelin_vardagsrum_livingroom_soffa_tavelvagg_Foto_Andrea_Papini

Vi valde att centrera soffan direkt under ett fönster vilket ger rummet en fin inramning. Ett glasbord öppnar upp rummet då det känns luftigt och större om man inte har en bordsskiva som slukar rymd. Likadant med lampan som är i glas men ändå får ta för sig eftersom den är detaljrik med alla glasbollar.

Båda lamporna är från House Doctor och kommer från More Furniture i Varberg. Jag byggde upp en tavelvägg i hörnet av rummet och lät de andra väggarna vara ganska nakna. Här använde jag olika ramar men försökte få färgerna att gifta sig med varandra. Det är fotominnen från både Sri Lanka och Florens. Jag beställde fotoprints från mitt lokala tryckeri som jag jobbar med men Crimson är bra och prisvärd.

Ett tips: Beställ en poster på en av dina egna bilder och välj matt yta så har du ett print på väggen som ingen annan har. Ofta kanske man tar bilder på sina barn och vänner vid roliga tillfällen. Men vänd kameran och ta ett foto på havslinjen eller rakt in i skogen istället nästa gång. Det blir effektfullt att rama in med en fin passpartout.

Eftersom väggarna tar för sig i detta rum så var det klokt att ha en ljus matta på golvet för att inte sluka för mycket ljus. Min kommer från Chatwall & Johnson och är köpt på Studio Pompone i Varberg. Gungstolen och bordet är från Bukowskis.

krickelin_blue_wall_door_Foto_Andrea_Papini

Tre rum ligger i fil på vår nedervåning och här är det den blå kulören som håller dem samman. Skjutdörrarna är målade med Dark Dijon och väggarna Krickelin Dimblå, båda från Nordsjö Färg. Golvet är vitlutad furu. Varje gång vi skurar det använder vi vitsåpa för att det ska behålla sin ljusa finish.

krickelin_hall_tapet_wallpaper_flowers_Foto-Andrea_Papini

Vi har ingångar till huset från alla sidor men använder huvudentrén mest. Här tycker jag det var roligt och effektfullt att sätta upp en tapet som tar för sig. I en hall behöver inte tapeten samsas med möbler osv. Tapeten heter Seraphina från Designers Guild och kommer från Engelska Tapetmagasinet i Göteborg.

krickelin_vaxter_fonster_Foto_Andrea_Papini

I vardagsrummet har vi flera olika ljusinsläpp och ett av dem är detta härliga burspråk som man faktiskt kan krypa upp i med en kopp kaffe, lite kuddar och en bok. Men det går ju inte nu då jag har ställt massa prylar här. Fint att bygga på höjd när man fixar fina stilleben tycker jag och här har jag använt en gammal vinda (heter det så?) och böcker för att skapa nivåer. Hanna Wessmans krukor som hon tagit fram ihop med DBKD har verkligen gjort stor succé i inredningsvärlden i år. Så fina!
Krukan med blå fjärilar på kommer från Studio Pompone.

Ibland lutar jag lite tavlor mot väggarna i huset, känner in om de ska hängas upp. Men det slutar med att de får stå kvar på golvet och det är ofta väldigt fint det också.
Har du några frågor så får du gärna ställa dem i kommentarsfältet nedan.

Här finner du ett liknande inlägg om mitt kök.

Fotograf: Andrea Papini

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vart-vardagsrum/feed/ 2
Moules Marinières på Stadt http://krickelin.elledecoration.se/moules-marinieres-pa-stadt/ http://krickelin.elledecoration.se/moules-marinieres-pa-stadt/#comments Tue, 18 Oct 2016 08:49:51 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47858 moules_kristin_Lagerqvist-2

moules_kristin_Lagerqvist-2

Igår var jag på Varbergs Stadshotell & Asia Spa för att fota lite mat från deras lobbymeny. Bland annat en av mina favoriträtter Moules Marinières. Så smarrigt!

moules_kristin_Lagerqvist-3

Jag har så mycket kärlek för detta underbara hotell som också varit min arbetsplats i 12 år. Dessa miljöer bär på en fantastisk historia som sträcker sig så långt tillbaka som 1902. Jag kan gå upp och ner i korridorerna och i trapphusen och nästan känna vingslagen från tiden då damerna bar stora krinoliner då de tassade upp för trapporna till balen som ägde rum i Spegelsalen.

moules_kristin_Lagerqvist-4

Jag vet att dessa trappsteg är skapade utefter Operatrappan i Paris – Opera Garnier. Där är trappstegen lite längre än normalt för att det ska se ut som man skrider ner för trappan i sina klänningar. Desto jobbigare att gå upp dock men det kan ju få vara om man är så tjusig på nervägen…

moules_kristin_Lagerqvist-5

Kombon!

moules_kristin_Lagerqvist

Dags att bjuda på mitt favoritrecept på musslor. Tror att många inte tillagar detta för att man tror det är krångligt. Eller att barn inte gillar det. Lägg av!
Jag tycker man är skyldig sina barn att introducera dem för nya smaker och inte bara servera hamburgare, pizza och korv som man vet går hem.
Att tillaga musslor är typ enklare än att steka fiskpinnar och skala potatis så väl värt ett försök. Sedan är det mysigt att äta mat som är lite pilligt, måltiden runt bordet blir trevligare på något sätt.

Detta behöver du till Moules marinières:

1 nät blåmusslor
2  schalottenlökar
2 klyftor vitlök
2 morötter
5 cl olivolja
2 dl vitt vin
2 dl fiskfond
2 dl vispgrädde
salt & peppar
Persilja för garnering

Jag tvättar musslorna och slänger de skadade. Man kan knacka de öppna musslorna försiktigt mot diskbänken. De blåmusslor som inte sluter sig är dåliga.
Sedan hettar jag upp lök i en gryta ihop med olja. Slänger ner småskuren morot, fiskfond och sedan musslor. Sedan häller jag på vinet, salt och peppar. Därefter lägger jag på ett lock och väntar några minuter tills jag ser att alla skal öppnat sig. Då tar jag upp alla  musslor och lägger dem i en karott med ett lock över för att behålla lite värme. Därefter häller jag i grädden bland morötter och vin och låter det puttra en stund. Jag smakar av och när jag tycker såsen har en god smak så vänder jag ner musslorna där i innan jag häller över allt i min vackraste skål ihop med persilja och serverar med levain och aioli. Ibland slänger jag in ett gäng klyftade sötpotatis i ugnen med olja och salt att ha till också.
Man kan även steka en citronhalva som på bilden här och ha till. Mums!

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/moules-marinieres-pa-stadt/feed/ 3
Hurra för Lovely Life http://krickelin.elledecoration.se/hurra-for-lovely-life/ http://krickelin.elledecoration.se/hurra-for-lovely-life/#respond Mon, 17 Oct 2016 19:48:09 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47847 LovelyLife_mittmollan_11-1024x682

LovelyLife_mittmollan_11-1024x682

Du följer väl tjejerna på Lovely Life?
Du vet sajten jag bloggade på innan jag flyttade till ElleDecoration.se. Deras senaste modejobb är så sjukt snyggt så jag dånar av!

LovelyLife_mittmollan_13-1024x761

Det är givetvis bästa Mia Anderberg som stylar och gör allt så där vansinnigt coolt som bara hon kan med suverän hjälp från fotografen Hanna Skoog som bloggar på samma sajt. Heja er och Hurra för Lovely Life som har ett helt nytt uttryck och riktigt bra bloggare i sitt team.

Skorna ovan skulle jag vilja lägga vantarna på förresten.

LovelyLife_mittmollan_04-1024x682

På samma sajt bloggar min äldsta bloggvän Tuva Minna Linn. Hon är bra mycket yngre än mig men vår vänskap går tillbaka flera år. Jag tycker hon har de vackraste texterna i hela bloggvärlden.

LovelyLife_mittmollan_06-1024x682

LovelyLife_mittmollan_20-1024x761

cool!

LovelyLife_mittmollan_22b-1024x682

”Mitt Möllan” heter reportaget så susa nu in där genast för att ta del av alla bilder, samla på dig massor av inspiration och få reda på vart kläderna kommer ifrån. Väldigt bra!
Tack tjejer!

Alla bilder har jag lånat från Lovely Life.

Styling: Mia Anderberg
Modell: Filippa/Mikas
]]>
http://krickelin.elledecoration.se/hurra-for-lovely-life/feed/ 0
Fredagsfika med Mir http://krickelin.elledecoration.se/fredagsfika-med-mir/ http://krickelin.elledecoration.se/fredagsfika-med-mir/#comments Mon, 17 Oct 2016 07:40:21 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47832 kustbageriet_kristin_Lagerqvist-6

kustbageriet_kristin_Lagerqvist

I fredags hade Mir och jag ett lunchmöte med en väldigt inspirerande person som hjälpte oss att fundera över mål och affärsplan gällande vår baby – For Good Luck.

Vi ångar ju på som tusan på endast passion och lust och det blir oftast så himla bra då såklart. Men vi växer så vi knakar och behöver strukturera och bestämma oss för vilket ben vi ska stå på.
Eftersom livsnjutning står överst på vår prioriteringslista så hann vi även med en god fika på stranden.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-2

Kustbageriet hade de extra smarriga godsaker bara för att det var fredag.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-3

Här kan man lätt skippa att göra dessert för kvällens middag och köpa med sig små bakverk hem och duka fram med stolthet. Smart.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-4

Havsliv. Tång. Salta vindar och solblekt hår. Det är vi.
Miranda berättade att hon promenerade förbi när just dessa bilder togs för L:A Brukets tidning. Så fin!

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-5

Brödet Svartskär och Levain är mina favoriter.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-6

Solen stod högt på himlen denna fredag och vi bar med oss vår fika ner till Kallbadhuset i Varberg.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-7

Mir är den vän som är mest frusen, hahahaha…

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-8

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-11

Vi köpte varsin söt chokladbit också.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-10

Jag bar mina gyllene skor och var pepp över att bygga nya broar och riktningar i vårt företag.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-12

Mir hade kaftanen jag ångrar att jag aldrig köpte – från Rodebjer givetvis.

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-13

Den går ju himla bra att kombinera med vår Classy Dress. Jag använder min grå mest hela tiden. Till och med som nattlinne ibland…

kustbageriet_kristin_Lagerqvist-9

Önskar dig en fina vecka nu. Jag själv har en lång lista med viktigheter att ta tag i . På den står det bland annat omslagfotografering, planera ett föredag för Rotary denna vecka och se till att jag får ett visum innan helgen är nådd…

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/fredagsfika-med-mir/feed/ 1
Om Dorthe Florin – Söndagsintervjun http://krickelin.elledecoration.se/om-dorthe-florin-sondagsintervjun/ http://krickelin.elledecoration.se/om-dorthe-florin-sondagsintervjun/#respond Sun, 16 Oct 2016 16:25:49 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47788 dorthe_kristin_Lagerqvist-7

Idag är det ingen mindre än min stora förebild Dorthe Florin som är med i min söndagsintervju.

Dorthe är en av de mest inspirerande, företagsamma, kreativa och ödmjuka människor jag någonsin mött. Hon har alltid massor av idéer, en varm famn, peppande ord och en positiv inställning till saker och ting. Sedan doftar hon alltid så himla gott! Är så glad över att våra vägar korsats.

dorthe_kristin_Lagerqvist-11

Dorthe är kvinnan bakom John’s Place, som är den smått ikoniska restaurangen i Apelviken, Varberg. Här möter ofta Dorthe själv dig i dörren och hälsar dig varmt välkommen efter du ringt på ringklockan. Charmigt och härligt som tusan!
De flesta i Varberg har en relation till John’s Place och detta är i princip det enda stället jag äter kött på. Beställer alltid lammfilé med matig sallad och hoppas på att det ska finnas rum i magen för lite dessert också…

Vid sidan av restaurangen har Dorthe dessutom tagit fram en serie med dofter i form av handtvål och handcreme. Detta i ett samarbete med varbergsbaserade L:A Bruket.  Älskar dessa! Hon säljer också smakerna från restaurangen i flotta kryddburkar och flaskor. Dorthe har alltså många järn i elden!

dorthe_kristin_Lagerqvist

 Hej Dorthe!  Första frågan ut idag är – Vad äter du?

Jag äter helst mat som är vällagad med bra råvaror och mycket smak!
Det finns så mycket goda saker så jag har ingen direkt favoritmat.

Ok, men vad äter du inte?

Äter aldrig dålig korv och inälvor, då jag anser att det är reningsorgan, i alla fall i de flesta fallen.

dorthe_kristin_Lagerqvist-12

dorthe_kristin_Lagerqvist-10

Vad brinner du för?

Jag brinner för skapandet och utveckling i alla dess former. Jag blir lycklig av att se att saker blir bättre och att det sker förändringar till det bättre. Att skapa nya relationer med nya människor, det finns ju inte två som är likadana och hur spännande är inte det??

dorthe_kristin_Lagerqvist-8

Vart reser du helst och varför?

Jag reser gärna till Syd Afrika för att det känns som att komma hem på något konstigt sätt. Där finns en enorm kreativitet och utveckling. Otroligt mycket vackert att se och många kreativa vingårdar och restauranger. Skillnaden mellan fattig och rik är stor men generellt är folk otroligt uppfinningsrika, vilket  är härligt att se.
Jag träffade vid ett tillfälle en kvinna som sa:

”Jag förstår inte människor som inte uppskattar sina liv. Jag är glad varje dag jag får med tanke på vilka odds jag har. Aids, sjukdomar och vilda djur som lurar runt hörnet varje dag”.
Jag har många vänner och egen släkt i Afrika och det har verkligen blivit som ett andra hem för mig. Jorden är en fantastisk planet och det finns så mycket att se så egentligen skulle man ju resa jämt..
Men vi har det väldigt härligt här i Varberg, eller hur?

dorthe_kristin_Lagerqvist-13

dorthe_kristin_Lagerqvist-4

Vad läser du?

Älskar att läsa en bra bok, gärna så tjock som möjligt, och gärna på engleska. Vet inte varför, det blev bara en vana från förr när jag inte kunde köpa svenska böcker. Dan Brown, Ken Follet, Jeffrey Archer.
En bra story  helt enkelt.

dorthe_kristin_Lagerqvist-5

Vad lyssnar du på?

Jag älskar klassisk musik och gärna opera men lyssnar på allt. Men för det mesta är det ”silence is golden”
Underbart att bara höra havets brus och inget annat.

Har du något bra tips du vill dela med dig av?

Ett tips för ett bra liv är en bra säng och ett roligt jobb så löser sig allt annat…

dorthe_kristin_Lagerqvist-9

En viktig rutin för dig?

Viktig Rutin – Ät en bra frukost då har man bränsle för att börja dagens äventyr.

Jag tycker att du driver Johns Place på ett väldigt inspirerande sätt. Kan du berätta lite om hur du tänker kring detta?

Jag Älskar mitt liv och mitt jobb och jag driver John’s Place på känsla och med passion. Tänker aldrig på pengar…( säg inte det till min bank… haha.)

dorthe_kristin_Lagerqvist-3

Slutligen – Du har många järn i elden och många spännande idéer. Vad är på gång just nu? Och vad har du för mål i sikte just nu?

Jag har för många järn i elden…
Just nu håller vi på med ett EU-projekt som kan skapa fler jobb och boendemöjligheter.
Vi jobbar också på att skapa ett Halländskt skafferi.
Det kommer 3 nya produkter i butiken .. det planeras inför en kommande modevisning om 2 veckor som skall bli ”vild & crazy”.
Tillsammans med vännerna/kollegorna i Viken skall vi planera för nästa års evenemang och vi jobbar för bättre väg och belysning i Apelviken och så mycket mer…
Men just idag skall jag börja med att bära in min ved.

Tusen tack för detta Dorthe! Ses snart!

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/om-dorthe-florin-sondagsintervjun/feed/ 0