Krickelin http://krickelin.elledecoration.se Krickelina Sat, 24 Sep 2016 13:10:58 +0000 sv-SE hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.5.2 http://krickelin.elledecoration.se/wp-content/uploads/sites/32/2015/12/cropped-elle-deco-favicon1-32x32.png Krickelin http://krickelin.elledecoration.se 32 32 om veckan. http://krickelin.elledecoration.se/om-veckan-4/ http://krickelin.elledecoration.se/om-veckan-4/#comments Sat, 24 Sep 2016 12:47:28 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47384 helgen__Kristin__Lagerqvist-0438

helgen__Kristin__Lagerqvist-0438

Denna vecka har jag försökt komma ikapp med pappersarbetet. Det tråkiga som jag gärna skjuter på så länge så det blir som ett stort jätteberg att bestiga när jag väl gör det. Men nu är det nästan klart. Hurra!

helgen__Kristin__Lagerqvist-0442

Vi firade detta med att gå upp tidigt och cykla ner för ett dopp i havet innan vi tog vår frukost på mysiga Mignon i Varberg. Och lördagsmyset slutade inte där för vi drog vidare till skolans marknad och köpte med oss godsaker hem. En hel del perenner fann jag också på marknaden. Tursamt!
Barnen sprang iväg med olika kompisar och vi föräldrar såg chansen till att ta oss till viken för lite surf. Så skönt trött jag är i kroppen nu alltså…
Nu blir det trädgårdsjobb och en kall öl och sedan myser vi nog in oss i växthuset med något gott att äta. En bättre lördag. Tusan vad fint.

En reflektion: Tänkte direkt efter jag skrivit detta ovan på kommentarsfältet här i Johannas senaste inlägg och fick med ens dåligt samvete. Jag är alltså med och skapar andnöd och extrem overload. Jag har inga planer på att dela med mig av min jobbiga vardag för att balansera det härliga i livet på bloggen. Undrar lite vilket ben jag ska stå på och hoppas sannerligen att mina läsare förstår att livet verkligen inte är sockersött och problemfritt för någon…

”Det bloggas om att fixa buketter, inreda, äta surdegsbullar och vegetariskt, att göra egen äppelmust, bada i havet och alla saker är ju väldigt härliga men det skapar också en extrem overload och lite andnöd. Ofta reflekterar jag över skillnaden mellan att inspirera och skapa ett för många ouppnåeligt kvinnoideal även om jag förstår att intentionen är det förstnämnda.”

helgen__Kristin__Lagerqvist-0450

Imorgon ska jag iväg och resa. Så jag måste packa också.

Nagellack, solglasögon, pass och lite olika objektiv har jag samlat ihop än så länge. Vad kan man egentligen mer behöva… 😉

Ps. Jag skulle vilja tipsa dig om att lyssna på när Björn ”Natthiko” Lindeblad är gäst i Framgångspodden. Jag ska lyssna om igen. Och kanske en gång till.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/om-veckan-4/feed/ 5
Äppelmust på gång http://krickelin.elledecoration.se/appelmust-pa-gang/ http://krickelin.elledecoration.se/appelmust-pa-gang/#respond Fri, 23 Sep 2016 06:35:01 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47348 apples2__Kristin__Lagerqvist-0062

Denna veckan stod vi på stegar och plockade ner så många äpplen vi bara kunde från vårt äppelträd.

apples__Kristin__Lagerqvist-9038

Jag hade nämligen frågat Musteriet i Tvååker om jag kunde komma förbi dem en kväll i veckan. Jag träffade Lina och Martin, som är de härliga människorna bakom musteriet, på Farmers Market i lördags.
-Jajamen, kom förbi! sa de.

apples__Kristin__Lagerqvist-0074

Så vi plockade. Och plockade. Ett riktigt äppelår är det.

apples__Kristin__Lagerqvist-0085

Vi fick några lådor till faktiskt och ändå är det massor av äpplen kvar på trädet trots att farmor stått och gjort äppelmos hela veckan och jag har juicat som sjutton.

apples__Kristin__Lagerqvist-0057

Nu sitter jag och väntar på att Lina ska lämna av musten i min hall på vägen till sitt jobb… Härlig start på fredagen innan jag hoppar på nästa tåg till Göteborg.

Ska redigera bilderna från musteriupplevelsen och dela med mig av den  senare idag eller i helgen. Ha en fin fredag nu.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/appelmust-pa-gang/feed/ 0
Ett vackrare hem – Del 2 Arbetsrummet http://krickelin.elledecoration.se/ett-vackrare-hem-del-2-arbetsrummet/ http://krickelin.elledecoration.se/ett-vackrare-hem-del-2-arbetsrummet/#comments Thu, 22 Sep 2016 05:37:08 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47322 hemmethemmet0250

hemmethemmet0250

Idag släpps den andra filmen i vår serie Ett vackrare hem som Johanna Bradford och jag gjort i samarbete med Boråstapeter.

Vi fick i uppdrag att tapetsera och och inreda det minsta rummet i huset – Arbetsrummet, som också ska kunna användas som gästrum . Rolig utmaning! Och kanske lite knepig också då det är väldigt begränsat med utrymme i den sortens rum.

kontor2__Kristin__Lagerqvist-8717

Johanna Bradford och jag var i i Torslanda hos familjen Falk som precis hade flyttat in i ett nybyggt hus. Väggarna var vitmålade och vår uppgift var att få tre rum personliga, funktionella och mysiga att vara i.

Ovan kan du se vilka kulörer vi valde till det lilla rummet. Naturnära, grönt och lugnt tillsammans med ljusa skandinaviska träslag. Mycket växter och mässing också. Så fint tycker jag.

kontor2__Kristin__Lagerqvist-8722

En vägg smyckade vi ordentligt. Jag tycker inte man ska vara rädd för att göra så i ett rum som används på detta sätt. Det är så lätt att dessa rum bara prioriteras bort och man inreder inte mer än absolut nödvändigt, ofta ganska färglöst också.

kontor2__Kristin__Lagerqvist-8723

Vi valde en tapet med mycket mönster. Man kan liksom gå på upptäcksfärd med fingret strykandes över väggen och finna små fjärilar och fundera över den svenska floran. Jättevacker!
Aurora, som är designat av Lisbet Jobs, ingår i kollektionen Scandinavian Designers II.

kontor2__Kristin__Lagerqvist-8724

I resten av rummet plockade vi upp grundfärgen från mönstret och tapetserade väggarna med en tapet i liknande kulör.

kontor2__Kristin__Lagerqvist-8731

Vilken mysig arbetshörna familjen fick!
Inbjudande för alla familjemedlemmar att slå sig ner och inte tokigt alls för övernattande gäster att bo över.

I den här filmen kan du se hela processen från moodboard och förebilder till färdig inredningslösning.

Detta inlägg presenteras i samarbete med Boråstapeter.

Inköpsställen:

Tapet Aurora Scandinavian Designers II – Boråstapeter
Grön enfärgad tapet,  Pigment Moody Green ( no 7937)

Pall J16 från Fredericia Furniture – RUM21
Böjträstol från TON – RUM21
Matta Björk offwhite från Design House Stockholm – RUM21
Clips från Hay – RUM21
Sax från Hay – RUM21
Lakan från tell me more – RUM21
Ampel Grow hanging från anne black – RUM21
Vas Tokyo från Skruf – RUM21
Doftljus från La Bruket – RUM21
Ask i marmor från Hay – RUM21
Vägghylla, björkfaner – IKEA
Skrivbord – IKEA

Lampa, House Doctor – Studio Pompone
Moodboard Hay – Studio Pompone
M
obil Galaxy Globe, Studio Pompone

Fotokonst – Linda Alfvegren

Kruka Cloudy – DBKD

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/ett-vackrare-hem-del-2-arbetsrummet/feed/ 2
trädgården under hösten http://krickelin.elledecoration.se/tradgarden-under-hosten/ http://krickelin.elledecoration.se/tradgarden-under-hosten/#respond Wed, 21 Sep 2016 11:37:37 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47273 traslovs__Kristin__Lagerqvist-8316

Förra veckan var jag på Träslövs Trädgård och fotade. Så vackert när sensommarblommorna sprider ut sig och de brända tonerna tar plats.

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8061

Vi fotade lite inne i  deras vackra orangeri. Älskar att det står ett stort vackert träbord där inne, väldigt inspirerande. Kommer upp på önskelistan direkt!

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8064

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8100

Trädgårdsritningar är väldigt tjusiga tycker jag. Som ett litet konstverk faktiskt med alla de runda gröna formerna.

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8082

Jag fotade en av trädgårdsarkitekterna som jobbar på stället och det var hett som tusan inne i orangeriet men väldigt skoj.

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8097

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8304

Nu minns jag inte vad denna heter. Men visst är den ståtlig och vacker?!

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8268

Ett äppelträd eller två.

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8301

Dessa är ju också tokigt vackra! Dags att köpa på sig lite fina perenner och få ner de där tulpanlökarna i jorden snart…

traslovs__Kristin__Lagerqvist-8187

Alltid lika roligt att kika förbi Lars-Johan och hans gäng. Följer du inte denna humoristiska och kunniga trädgårdsmästare på Instagram redan så tycker jag verkligen du borde. Eldigt tipsigt och skoj!

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/tradgarden-under-hosten/feed/ 0
4 stycken favoriter – mina bästa juicer och smoothies http://krickelin.elledecoration.se/4-stycken-favoriter-mina-basta-juicer-och-smoothies/ http://krickelin.elledecoration.se/4-stycken-favoriter-mina-basta-juicer-och-smoothies/#respond Tue, 20 Sep 2016 08:44:49 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47305 juice__Kristin__Lagerqvist-0016

Varje dag dricker jag ungefär en liter varmt vatten med mynta i. Lugnande för magen och gott. Den sprider sig lätt i trädgården så jag har massor av små gröna blad att plocka av.

juice__Kristin__Lagerqvist-0010

Och jag kan använda den i mina juicer också. Just nu dignar ju var och varannan trädgård av äpplen och päron så det är perfekt att trycka ner i juicen ihop med mynta och annat gott. Jag samlade ihop mina favoriter och pressade denna morgon.

juice__Kristin__Lagerqvist-9988

Först ut är denna med rödbeta, gurka , citron, tomat och äpple. Frisk och god med massor av vitaminer!
Rödbetan är full av nitrat och fungerar som ett superämne som förser musklerna med mer syre. Dessutom sänker rödbetan blodtrycket och innehåller mycket fibrer samt vitaminer är andra fördelar.
Jag pressar allt detta i en juicecentrifug.

juice__Kristin__Lagerqvist-9992

Den här brukar jag göra ofta just nu. Basen är äpple, gurka och mynta. Ibland pressar jag i lite mango om barnen också vill ha ett glas. Efter jag hällt upp glasen åt barnen så pressar jag i lite mer äpple blandat med mynta, chili och ingefära.
Chilin är nyttig och det har visat sig att den kan öka ämnesomsättningen. Vill du slippa massa antioxidanttillskott, C-vitamintillskott och dyra fettförbränningspreparat och samtidigt äta godare så är chilifrukter av olika slag perfekt.

juice__Kristin__Lagerqvist-9995

Jag har också pressat sötpotatis, selleri, citron och massa päron. Gott! Jag pressar med skal, stjälkar  och hela alltet. (inte citronskal dock och jag tar inte en hel sötpotatis, bara en tredjedel)

Selleri är bra för den balanserar blodtryck och stimulerar matsmältningen, motverkar inflammationer och innehåller ämnen som skyddar hjärnan och ­nervsystemet. Ger B- och C-vitamin.

juice__Kristin__Lagerqvist-9997

Den godaste smoothien just nu då. Jo, jag mixar banan, mango, avocado, grönkål och soyamjölk. Eventuellt tillsätter jag en skvätt vatten också. Mango har jag alltid i frysen. Lyxigt att ha färsk också såklart men de i butik är ju oftast för omogna när man väl ska använda dem.. Bra för att tillsätta sötma om man inte vill ta honung då såklart.

juice__Kristin__Lagerqvist-0015

Sådär! Nu har jag hela kylskåpet fullt av juicer att dricka av under dagen.

Nästa projekt är att lämna iväg mina äpplen till ett musteri här i Varberg och baka äppelkaka till helgens marknad på barnens skola.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/4-stycken-favoriter-mina-basta-juicer-och-smoothies/feed/ 0
Hos makarna Ancher i Skagen http://krickelin.elledecoration.se/hos-makarna-ancher-i-skagen/ http://krickelin.elledecoration.se/hos-makarna-ancher-i-skagen/#respond Mon, 19 Sep 2016 20:08:48 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47285 skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6308

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6272

Konstnärsparet Michael och Anna Ancher flyttade in i huset på Markvej år 1884. Vi besökte det vackra konstnärshemmet då vi var i Skagen för ett par veckor sedan.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6281

Huset berättar verkligen en spännande historia om vardagen och konsten så som det såg ut hos familjen Ancher. Huset är bevarat med möbler, målningar och andra inventarier som när paret bodde i huset.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6273 skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6282

Jag blev kär i precis allt!

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6288

Hade dock lite svårt att förstå vad guiden sa på danska så jag har fått läsa mig till om deras liv i efterhand. Det  skulle jag gjort innan besöket såklart.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6284

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6293

Här de inredde de med en mycket personlig stil som var långt före sin tid.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6294

På väggarna finns målningar och teckningar av familjen själva och av deras konstnärsvänner. Totalt har det stora huset 5.000 konstverk. (!)

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6295

Året innan familjen flyttade till huset föddes dottern Helga.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6298

Anna Ancher var den enda av Skagen-konstnärerna som var född och uppvuxen i Skagen. Hon var en av de mest moderna av målarna, hennes målningar var i den abstrakta konst som uppstod i början av 1900-talet.

Michael Ancher var en viktig person i konsthistorien, han var en nyckelperson i konstnärskollektiv i Skagen och en mycket begåvad konstnär. Paret träffades i Skagen, blev kära och gifte sig 1880. Redan 1883 fick de dottern Helga.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6299

Vi blev fast i köket och kikade länge på färgvalen och den vackra servisen.

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6303

Blev plötsligt väldigt sugen på att måla en dörr eller två…

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6304

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6308

skagen 3__Kristin__Lagerqvist-6310

Önskar mig en sommarstuga som har ett kök precis som det här. Med massa konst på väggarna och stockrosor runt husknutarna.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/hos-makarna-ancher-i-skagen/feed/ 0
närodlat http://krickelin.elledecoration.se/narodlat/ http://krickelin.elledecoration.se/narodlat/#comments Mon, 19 Sep 2016 10:20:29 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47265 odlat__Kristin__Lagerqvist-9975

odlat__Kristin__Lagerqvist-9708

Närodlat när det är som bäst.
– Du får gärna komma ut till oss och plocka på plats, sa den snälla damen när jag plockade famnen full av buketter även fast jag har hela trädgården full av blomster där hemma.

odlat__Kristin__Lagerqvist-9975

Kunde inte låta bli. Sedan handlade jag mangold, selleri och rödbetor för att juica med också. Ska blanda med äpplen och päron från trädgården här hemma. Kanske att jag gör några olika och tipsar om här på bloggen.

odlat2__Kristin__Lagerqvist-

Tjusigt! Undrar vart jag ska placera den här…

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/narodlat/feed/ 3
Vackrast just nu http://krickelin.elledecoration.se/vackrast-just-nu-12/ http://krickelin.elledecoration.se/vackrast-just-nu-12/#respond Sun, 18 Sep 2016 19:34:04 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47256 hhhjjjjjjjmatlllllin-2-1000x1390

Veckan har nått sitt slut och jag fann den både lugn och omtumlande på samma gång. Så som livet så ofta är. Här kommer en Vackrast just nu.

Sofia fixar med rekvisita och planerar ett spännande projekt med vackra kulörer. Tjusigt!

07_040816_411-990x640

Gillar känslan i denna fotoserie från Kalifornien som jag fann hos Milk.

TML7913-1024x680

Minnas texter. De berör, får mig att reflektera och inspirerar. tack som tusan.

Granola_by_Babes_in_Boyland-Ikea_livet_hemma-4

Och så ett gott recept på granola. Från Babes in Boyland för IKEA Livet Hemma.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/vackrast-just-nu-12/feed/ 0
Farmers Market dag 1 http://krickelin.elledecoration.se/farmers-market-dag-1/ http://krickelin.elledecoration.se/farmers-market-dag-1/#comments Sun, 18 Sep 2016 08:18:48 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47230 farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9123

Så har vi gjort dag 1 på Farmers Market och man kan nästan beskriva det som att man är lite ”high on life” över all positiv energi, alla skratt, sjukt god mat, blomster, fina hantverk och alla fina möten. Lite så här såg det ut genom min lins.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9084

Älskar höstblommor.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9147

Älskar John’s Place korv med tomatsalsa full av koriander.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9153

Juice & Yoga serverade goda juicer dagen lång och hade ett litet bord för barnen att måla teckningar vid.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9101

Man kunde köpa skäggkalendern. snygg!

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9203

Överallt stod coola och begåvade musikanter och sjöng.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9208

Välkomna! Det finns två entréer med härliga och tjusiga marknadsvakter som tar emot dig.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9388

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9218 farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9253

Vi säljer vår bok vid ett bord precis bredvid John’s Place. Lyllos oss!

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9286

Jättegod korv alltså!

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9303 farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9371

Kommer du idag så har jag lite tips. Dessa produkter är stora favoriter hemma hos oss.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9493

Du måste äta mackan som Lismejeri har. Så försvinnande god! Den har till och med vunnit Mack-SM i år…

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9524

Vår bok säljs för marknadspriset 250kr istället för ordinarie 320kr. Och då får du den signerad också. Bra present faktiskt.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9629

Hoppa i höbalarna bör ni också göra. Eller luta ryggarna däremot och äta en god sockerbulle.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9633

Köpa världens godaste chiliröra. Wow! Så trevliga killar också. Här stod jag länge och snackade om plantan Jamaican Bell som jag har här hemma och smakade också på en ruggigt god morotssoppa.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9641

Kaffe från Slöinge Rosteri får du inte missa.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9650

Att köpa vantar som är gjorda av alpackagarn borde du också passa på att göra. Alpackorna är på plats så du kan klappa.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9569

Ta dig tid att lyssna på all härlig musik runt om. Du kan lätt fördriva tre timmar här. Bara äta, hänga, prata och njuta.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9665

Små hjälpredor.

farmers market 1__Kristin__Lagerqvist-9675

Ok. Nu har jag brått. Nu ska jag ut till Farmers Market igen. Hoppas vi ses där.
Ebbot sjunger vid 15. Just so you know.

 

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/farmers-market-dag-1/feed/ 3
septemberdoppen http://krickelin.elledecoration.se/septemberdoppen/ http://krickelin.elledecoration.se/septemberdoppen/#respond Sat, 17 Sep 2016 07:40:22 +0000 http://krickelin.elledecoration.se/?p=47221 bad__Kristin__Lagerqvist-8949

Igår var det min Mir som stod bakom kameran. Vi hade fotat nyheter hemma hos mig och avslutade arbetet med ett dopp i det blå.

bad__Kristin__Lagerqvist-8971 bad__Kristin__Lagerqvist-8974

Så skönt i vattnet nu!

bad__Kristin__Lagerqvist-8980 bad__Kristin__Lagerqvist-8989

Älskar det klara vattnet månaden bjuder på.

bad__Kristin__Lagerqvist-8991

Mir hade blekrosa tyll runt benen.

bad__Kristin__Lagerqvist-9010

vackraste! Både flicka och miljö.

]]>
http://krickelin.elledecoration.se/septemberdoppen/feed/ 0