Annons
Annons

höstpajen

pears_Kristin_ lagerqvist-5142

En bloggläsare frågade efter receptet till päronpajen. Jag har inget utan brukar höfta varenda gång jag gör sådant här. Stoppar ner det jag tycker om och tror passar ihop bara.

Denna gången satte jag i vart fall på ugnen på 200° först.
Sedan skivade jag fyra päron och lät skalet vara kvar…
Päronen la jag i en form tillsammans med mängder av nymortlad kardemumma.
Sedan gjorde jag någon form av smuldeg med mängder av smör, mjöl, havregryn, socker och lite flingsalt. (på ett ungefär: 50-100g, 1dl, 1,5-2dl, knappt 0,5dl, en nypa,…) Här kan man ju också ha sirap i för mer kolakänsla. Men jag fann ingen i skåpen här hemma.
Ovan på allt detta la jag grovhackad mandel och sedan lät jag formen vara i ugnen tills pajen fick färg.

Annons

pears_Kristin_ lagerqvist-5144

Till pajen serverade jag sedan rostade valnötter och en turkisk yoghurt med lite florsocker och mängder av riktig och ekologisk vanilj i (tappade faktiskt den lilla vaniljburken i…mums …) pears_Kristin_ lagerqvist-5140

Sjukt gott. Snåla med sockret och ta i när det gäller smöret…. Smaklig höstpaj!

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

1 kommentar

krickelin_kristinlagerqvist_portratt
Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på kristin@krickelinphoto.se

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar