Annons
Annons

skrivarkurs i Toscana del 3

Toscana del 1 här. Del 2

Annons

här.

Varje morgon i Moricci började med att klockan ringde ute på gården för frukost. 

 

Till frukost serverades det bara ekologiskt och närproducerat, deras hemmagjorda yougurt var hur god som helst.

Vid halv tio samlade vår lärare, Jan Sigurd ihop oss vid det långa mörka bordet vid poolen och hade studier med oss några timmar. Tidigt på dagarna brukade vi gå igenom gårdagens uppgift som alla hade lämnat in på morgonen med varsitt usb-minne. Man behövde ett usb och en bärbar dator för att kunna genomföra kursen, lite block och pennor var ju också användbart förstås.

En dag åkte hela gruppen till Pecciolo för att insupa den gamla atmosfären och för att hitta en karaktär att följa i tio minuter och sedan bygga upp en påhittad story om den vi spanat in. Jag kikade på en liten flicka och Maria här skrev om en äldre farbror som vi fann på ett café.

Vädret var skiftande hela veckan. Men det var ganska skönt att det inte var tryckande hetta hela tiden när vi satt med skrivarbete upp över öronen. Ofta satt jag efter middagen fram till halv ett och skrev innan jag somnade.

  

Mitt på dagarna var det siesta. Då skrev vi. Eller badade.Vissa var ute och sprang bland kullarna. En dag skrev jag tillsammans med en god öl. Det var en story från 1800-talet och inspirationen var sådär. Tur att man kan gogla allt typ…

På kvällarna åt vi en trerätters middag och vissa kvällar hade vi dessutom spontansång med gitarr. En kväll hade Jan och hans flickvän Anna-Lena lovat ut en fransk afton och då sjöng hon Edith Phiaf så det värmde i hela hjärtat till brädden och man kunde inte tänka sig att var på någon annan plats i världen än just där då.

Efter det visades fransk svartvit film på husväggen medan vi drack upp det sista ur glasen och månen lyste klart.

Och jag ser nu här att det får bli en del 4 och kanske del 5 också för jag har massor kvar att berätta…

Ha en fin helg nu.

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

1 402 kommentarer

 

 

Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar