Annons
Annons

Han stal min stund

Jag går ner till strandkanten för att att vila blicken på den gyllene solnedgången.

Barfota, i bikini med blommig blå duster över axlarna. Min bok i ena handen och min strandväska i andra. Går genom den lilla gränden, ner genom den gröna gången bland hundratals lila blommor och fram i den varma mjuka sanden. Tänker att jag slår mig ner precis där jag står och sjunker ner i sanden och drar upp knäna mot hakan.  Så vackert.

Annons

Stranden är så när som på tom. Två surfare sitter med varsin öl ett tjugotal meter från mig, längre bort har några andra surfare tänt en eld, kanske ska de grilla och ha en trevlig stund  tillsammans och prata igenom dagens äventyr innan mörkret lägger sig över ön. En man simmar i vattnet.

Jag tycker jag uttrycker ganska tydligt i mitt kroppspråk att jag vill vara själv med min solnedgång. Jag vill vara nära havet, dess trygghet och låta himlen färgas från orange till rosa framför ögonen.
Det tar inte lång stund förrän en av surfarna kommer och frågar om jag känner mig ensam och hellre vill komma bort och sätta mig hos dem.
Nej, det är ok, jag vill vara själv, men tack ändå.
Men mannen i vattnet. Han låter mig inte vara. Han glor. Simmar framför mig mitt i den underbara solnedgången. Går upp och går framför mig fram och tillbaka. Ställer sig några meter bredvid.  Går framför igen. Söker kontakt. Jag vill be honom gå. Han förstör min stund. Ser han inte att jag vill vara själv?
Hela min varelse uttrycker att jag känner mig sjukt obekväm. Öppnar boken för att visa att jag verkligen inte vill ha sällskap. Ska jag behöva be honom gå?

Jag knäpper en bild på mina fötter i det orangea ljuset och reser mig upp för att gå.
Han tog min stund – jag vill inte ha den längre.
Han visste förmodligen inte bättre – var inte smart nog att läsa mina kroppssignaler. Brydde sig nog inte heller om mitt perspektiv.
Jag går tillbaka genom gränden och undrar hur många gånger i mitt liv  ”min stund” , ”min dröm” & ”mina planer” har stulits av en egoistisk korkad man. Alldeles för många tyvärr.

Ska sluta sitta tyst och stirra ner i sanden och hoppas att de fattar.
Berätta för dem att de är i vägen och be dem gå. Låta dem känna sig lika illa tills mods som jag alltid gjort.

 

 

Läs mer:

DELA (2)
PINNA (0)

18 kommentarer

 

 

Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar