Annons
Annons

Grenen – Toppen av Danmark

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6210

Vi skulle ut på utflykt och bege oss mot Grenen i Skagen. Vid Grenen möts de mäktiga vågorna i Skagerrak och Kattegatt och utkämpar en ständig kamp om vem som är starkast. Jag hade inte varit där sedan jag var barn och såg verkligen fram emot det.

Annons

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6217

Även fast både Johanna och jag hade ätit världens godaste frukost på Ruths Hotel så köpte vi med oss croissanter och yoghurt för att inte bli akut hungriga på vårt äventyr.

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6226

Turligt nog var vi där tidigt och promenerade nästan ensamma på stranden mot vårt mål. Ser du? Där framme möts de två haven och vågorna slår emot varandra. Häftigt! Det syns inte så tydligt på bilden men det ena havet var i en blå ton och det andra var i en grön. Samma hav, men ändå inte alls.

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6239

Vi blev ståendes länge och beundrade den mäktiga naturen.

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6250

Och sedan fotade vi fåglar…

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6252 skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6255

…och jag fann blå stenar.

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6262

Vi sa hej till en säl som kravlade sig upp på land en stund. När jag var barn så var sälen mitt favoritdjur och jag hade säkert elva stycken gossedjur i form utav sälar.

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6264

Det var dags för oss att ta oss tillbaka. Promenaden över strand och dyningar är verkligen härlig och upplevelsen vid Grenen var vackert som tusan. Rekommenderar verkligen ett besök hit.

skagen_grenen__Kristin__Lagerqvist-6270

Man kan dessutom smaka på det goda bäret havtorn som växer bland dyningarna.

Vildväxande havtorn är en av de äldsta växterna vi har. Den etablerade sig efter den senaste istiden i takt med att inlandsisen drog sig tillbaka. Då fanns havtorn överallt, men eftersom den inte tålde konkurrens av andra växter, har den dragit sig tillbaka och finns nu bara utmed yttersta strandkanter.
Nyttiga är de också – Förutom mycket C-vitamin, finns också A, B, E, F, K och P-vitaminer.

Jag har lite fler bilder från Skagen och vårt besök där så håll utkik här under dagarna.
Här kan du läsa Johannas inlägg från Skagen.

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

Kommentera

krickelin_kristinlagerqvist_portratt
Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar