Annons
Annons

Kantareller i skymningen

skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7528

Förra helgen var så himla fin på alla sätt och vis. Vi handlade kantareller på torget efter vårt morgondopp i havet och hade redan tänkt ut vad vi skulle äta till middag samma kväll. Mackor! Goda sådana.

Annons

skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7532

Vid skymning dukade vi fram i växthuset och tände ljus.

skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7529

Jag hade  hällt olja i stekpannan och vänt skivor med levain däri och så på med flingsalt. Sedan stekte vi kantarellerna i massor av smör och toppade med syltad rödlök.

En rödlök i tunna skivor
1,5 dl vatten
1/2 dl ättika
1 dl socker
Blanda allt i en skål och låt det dra i kylskåpet någon timma.

skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7525

Inne i växthuset har vi en sådan här gasolkamin som värmer kyliga kvällar. Väldigt fin också,  jag fick tipset från Kerstin som driver Mellby Klockargård. Den heter Provence och jag tror vi beställde den härifrån.

skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7535 skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7537

Mums!

skymningsmat__Kristin__Lagerqvist-7538

Till dessert blev det päronpaj med vaniljvisp. September är verkligen den finaste månaden på länge, länge.

Läs mer:

DELA (2)
PINNA (0)

3 kommentarer

 

 

Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar