Annons
Annons

Om flygresor, sex och DISC-analyser…

P

Det är ett paradis här. Det känns som jag har oceaner av tid och att mina tankar stillar sig.
Eller nä, de stillar sig aldrig för det är ett virrvarr där inne i skallen som vanligt.
Men jag tänker klarare. Friare. Jag tänker färdigt.
Vi mötte upp vänner här nere på Sri Lanka på en fantastisk strand igår och pratade länge och väl om DISC-analyser och vad vi själva är för personlighetstyp. Jag är Gul/Röd om man ska lita på de tester jag gjort. Väldigt gul. Intressanta samtal som sträckte sig från förmiddag till kväll. Underbart att inte ha några tider att passa utan låta magen och sömnen styra dagen.

Annons

Denna morgon satt jag här och arbetade. Ett annat sorts kontor med kaffe, redigering, utskick och maildialoger.

När jag reser ser jag alltid till att unna mig något härligt till kroppen på flygplatsen. Det finns så smarta reseförpackningar med mina favoritmärken som är sjukt dyra att köpa annars. Eftersom produkterna är så dryga och bra så räcker en mindre förpackning länge. Denna gången köpte jag med mig lyx från Kerastasé till håret (håroljorna är de bästa!!) och Biotherm till ansiktet.

Apropå flygresor. Flera gånger har jag fått frågor om hur jag ser på flygresor i kommentarsfältet. Eftersom jag förespråkar en livsstil med klimatsmarta val och med ett hållbart tänk i vardagen. Att sätta sig i en flygstol till andra sidan jordklotet är inte särskilt klimatsmart alls.

Klistrar in svaret jag gav i kommentarsfältet häromdagen så kan vi tala om det. Jag har inte alla svar nämligen. Försöker göra så gott jag kan i livet – för andra människor, vår planet och mig själv med de förutsättningar jag har.

”Mina åsikter kring resor och klimatfrågan är tudelat minst sagt. Det ingår i mitt jobb att resa och det är något jag verkligen jobbat hårt för att kunna arbeta med.
Ett jobb jag ville ha eftersom jag vet att vi människor växer som ödmjuka individer om vi ges möjlighet till att uppleva andra kulturer och andra sätt att leva på som skiljer sig från oss i Europa. Att se världen på olika sätt och kunna sprida detta vidare till andra genom mina kanaler är en fantastisk förmån. Jag kommer inte byta detta jobbet inom det närmsta.
Jag belastar miljön med mina resor. Ja.
Jag inser att flyg är en bidragande orsak till miljöförstöring. Möjligt att det är många som anser att det är oförlåtligt att sätta sig på ett flyg nuförtiden och jag har djup respekt för de som väljer att avstå. Innan jag själv tar det beslutet så försöker jag att göra andra kloka klimatsmarta val i min vardag och ska jag resa inom Sverige så väljer jag alltid tåg eller så tar jag cykeln. Nu har jag ju börjat köra bil eftersom jag nyss tagit körkort men försöker begränsa detta också.

Mycket fokus läggs kring transporter när man pratar kring klimatfrågan – Bra!
Det är viktigt att också veta att boskapssektorn står för 18 procent av de mänskliga växthusgasutsläppen globalt, enligt en FN-rapport. Det är mer än bilar, flyg och båtar tillsammans. Skrämmande faktiskt.
Med det sagt vill jag absolut inte säga att alla som avstår från kött ska/kan flyga runt med gott samvete. Vi får Alla ta vårt ansvar i den viktiga klimatfrågan.
Jag vet dock att jag inte kommer ta beslutet att sluta flyga detta året eftersom jag har ett nystartat företag där det ingår att resa till de länder jag handlar med. Beklagar om jag gör dig besviken”

Det här är ingen bra ursäkt. Men det är en förklaring till varför jag reser.
Min dröm är att låta mina tre söner få uppleva hela världen – se solnedgången i Vietnam, laga mat tillsammans med barnen på ett barnhem i Indien, äta papaya på pinne i Bangkoks myller, hoppa från en katamaran ner i turkost vatten utanför en medelhavsö, besöka tempel på Sri Lanka och få välsignelse från en insiktsfull munk, vandra bland tefält eller genom öken & tälta på kalfjället i Tandådalen med sällskap av en öppen eld och fantastisk utsikt över det vackraste landet av alla, Sverige.

Jag tror på relationer och på en öppen och tillgänglig värld. Jag tror att vi på det sättet bygger broar som leder till kärleksfulla relationer. Kärleksfulla relationer leder till fred.
Fred skapar en vacker och hållbar framtid.

Önskar att vi människor finner ett annat sätt att uppleva detta och bygga dessa relationer, att vi finner ett sätt att resa utan negativ klimatpåverkan. Visst gör vi många resor digitalt nuförtiden och jag kan ha full koll på vad som händer i myllret på en marknad i Marrakesh via min dator.
Men jag upplever då inte det med alla mina sinnen och kan inte heller lägga handen på en liten flickas axel, fråga om hon har en bra dag och om hon vill ha min chokladbit.

Jag har med mig mängder av böcker. Jag har redan läst ut två. En som jag måste skriva mer om för den var enormt insiktsfull. Ska ge dessa två en chans nu. Den ena är ”Att leva istället för att överleva”, en bok jag fått låna av grannen. Återkommer om den också.
Sedan ska jag börja på ”Min fantastiska väninna” för fjärde (!) gången. Har inte haft tålamodet att komma in i den uppenbarligen.

Annars då – Lite trött idag faktiskt. Våra grannar har haft högljutt sex i flera timmar i natt och eftersom det väggarna är halvt öppna mot taket så kändes det som jag låg i samma rum. Fint med kärlek på alla sätt och vis såklart.
Men det här var fruktansvärt! Hittade inte mina hörlurar och var livrädd att min 18-åring skulle vakna så att vi skulle behöva ligga och lyssna på det ihop… hahahaha…
Fann mina lurar idag och skrattar mest åt det hela nu morgonen efter. Nu drar vi till Jungle Beach och snorklar.

Önskar dig en fin dag.

Läs mer:

DELA (18)
PINNA (0)

23 kommentarer

 

 

Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar