Annons
Annons

Saft på Rallaros

Det var @myfeldt som tipsade mig om att göra saft på den vackra växten Rallaros. Denna rosa skönhet gör ju sannerligen Sverige lite vackrare under sommaren.

Utanför vår stuga i Dalarna växte den sig frodig och jag passade på att göra lite saft.

Annons

Jag höftade lite med receptet. Gick på känn och som jag brukar med flädersaft och det gick riktigt bra. Men annars är detta recept toppen:

Du behöver:
1,5 kg socker
1 l vatten
17 stora klasar av rallarros
550 g citronsaft

Gör så här:
Koka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar.
Sila av och tappa på flaskor. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen.

Smakar blommigt och riktigt gott. Påminner om fläder helt klart. Nästa gång ska jag ha mindre socker och mer citron så den känns ännu friskare.

Har du några rosa blomster kvar där du bor så tycker jag du ska fixa dig en sats saft för kommande höstfika.

 

Läs mer:

DELA (11)
PINNA (0)

Kommentera

krickelin_kristinlagerqvist_portratt
Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”



Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar