Annons
Annons

varsågod, morgondagens lunch är kirrad

linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5769

Undrade du lite över vad det var för god linsgryta jag åt häromdagen hos Lisa?

linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5766

Jag har fått receptet och kommer definitivt tillaga den i helgen. Så himla gott med kesoblandningen med krasse, soltorkade tomater och färska körbärstomater till…

Annons

linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5770 linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5771 linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5777

Här får du också receptet:

Du behöver – vitlöksklyftor, Ingefära, lök, röda linser, olivolja, passerade tomater, morötter, apelsin, chili, salt peppar å lite socker ev lite grönsaksbuljong.

Finhacka en gul lök å 2 st vitlöksklyftor.
Finhacka 2-3 morötter i små tärningaroch riv i ingefära   Ca 1/2 dl kanske mer…Ner i en kastrull med olivolja och låt det bli lite blankt å svettigt.

Hacka ner en chili  ibland tar jag med fröerna för extra hetta. Så i med 2 tjejnävar linser och ca 1 och 1/2 dl passerade tomater.
Slå därefter på vatten, ca 2-3 dl  beroende på om du vill ha soppa el mer av en gryta…. Dra i lite Kung Markattas grönsaksbuljong (Bäst i test å minst skumma grejer i) ca 1 tesked.  Eller smaka dig fram…

Riv i lite apelsinskal och pressa ner ena halvan. Låt sjuda 15-20 min.  Låt stå en liten stund så att smakerna får vila lite.

Salta å peppra efter tycke å smak. Smaka. Ibland pressar jag i lite citron å river i citronskal oxå.  Dessutom brukar jag alltid ha i en nypa socker när jag gör något med tomat i….    Klipp på något grönt som koriander, persilja el basilika och servera med något roligt tillbehör. Lycka till, kram Lisa

linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5788 linsgrytaLovelylife_kristin lagerqvist-5790Tack för maten kompis!

 

Läs mer:

DELA (0)
PINNA (0)

7 kommentarer

 

 

Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar