Annons
Annons

When in Barcelona – Bästa ställena enligt mig

barmut_kristin_Lagerqvist-4

Tacksamt blev vi tipsade om bra ställen av Åsa som ägde lägenheten vi bodde i.
Åh så bra!

Det är bland det värsta jag vet att vara i en storstad som man vet har så mycket att erbjuda och bara snurra runt och leta efter charmiga uteserveringar för att slutligen hamna utsvultna på ett turistsälle med halvtaskiga smaker. Så kort om tid!
Man måste se till att vara väl förberedd med några restaurangförslag när man reser tycker jag, annars försvinner mycket tid på att leta och googla febrilt i varje gathörn.

Annons

barmut_kristin_Lagerqvist-2

Vi blev tipsade om Bar Mut. Tapas på bästa sätt.  Det var så bra att vi till och med återvände. Testa deras French Toast till dessert. Fy tusan vad smaskigt!

barmut_kristin_Lagerqvist-3

Fint och pittoreskt.
Men man måste boka bord. Det är ofta fullbokat flera dagar innan.

barmut_kristin_Lagerqvist-5

Bar Mut alltså. Lägg på minnet.

lapepita_kristin_Lagerqvist-2

Vi besökte vår andra favorit  La Pepita tre gånger under veckan.

frukost_kristin_Lagerqvist-2

Vid andra besöket hade vi med oss Fanny Hansson som jobbar som fotograf för Artilleriet i Göteborg. Väldigt begåvad och fin tjej.

frukost_kristin_Lagerqvist-3

Här rekommenderar jag verkligen friterad aubergine på getostkräm och syrliga äpplen till. Eller calamares såklart. Och en god Spritz innan maten.

silscake_kristin_Lagerqvist

I samma område som dessa båda restauranger ligger Sil’s Cake. Vansinnigt goda bakverk som man köper i små boxar och tar med. Min favorit var cheese cake med äpple. Vi fyllde vårt kylskåp och hade kakor så det räckte och blev över…

frukost_kristin_Lagerqvist

Mysigt att äta hemma också. Vi hade alltid ost, hasselnötter och honung på yougurt, ägg och mynta. Gott!

jamie_kristin_Lagerqvist

En inredningsbutik måste jag tipsa om också. Jamie Berestain mötte oss i dörren till sin egen butik och visade sedan runt oss bland blommor, inredning, dofter och konst, även i deras egna bar och restaurang. Vilken tursam slump!
Extra roligt att handla den där fina vita keramiken efter det mötet.

jamie_kristin_Lagerqvist-2

Jag tycker så mycket om helhetskonceptet i sådana här butiker.

jamie_kristin_Lagerqvist-3

Här hade de ljung i buketten med snittblommor. Väldigt vackert!

jamie_kristin_Lagerqvist-4

En typiskt mysig butik där man med all säkerhet finner något att packa med sig i resväskan hem till Sverige igen.

Vi åkte med Norwegian och flygplatsen ligger nära citykärnan, bara 30 minuter med taxi. Vi åkte inte med lokaltrafiken för taxifärderna var ganska prisvärda och annars gick vi till fots. Vi besökte stadens strand vid två tillfällen och den var jättefin. 24 grader i vattnet, möjlighet att hyra SUP och ta sköna bad. Bara en timmes tågfärd utanför Barcelona finner man ännu vackrare stränder.

Så ta och spana in Barcelona nästa gång ni planerar en liten trip vetja. Nästa gång återvänder jag med hela familjen.

Läs mer:

DELA (164)
PINNA (0)

1 kommentar

krickelin_kristinlagerqvist_portratt
Jag heter Kristin Lagerqvist och bor med min familj i Varberg där jag jobbar som digital marknadsförare och bloggare samtidigt som jag driver webbshoppen forgoodluck.se. Jag tar också uppdrag inom fotografering och styling och jobbar just nu på en fotobok.
I bloggen delar jag med mig av livet på västkusten, mitt hem, resor och annat som inspirerar mig för stunden.

Du når mig på [email protected]

Här kan ni köpa mina prints.

Och här kan ni köpa boken ”Strömma – what’s your story?”Annons

MER FRÅN ELLE DECORATION:

Annons

Laddar